Miksi suosia merinovillaa vauvojen tuotteissa?

Merinovillaa kutsutaan luonnon omaksi supermateriaaliksi. Se onkin saavuttanut laajan suosion eri käyttäjäryhmissä, esimerkiksi retkeilijät ja urheilijat usein suosivat merinovillaa vaatetuksessaan.

Merinovilla on myös erinomainen vaihtoehto vauvoille ja lapsille. Se on ominaisuuksiltaan niin ylivertainen, että parempaa saa etsimällä etsiä. Tässä muutamia merinovillan huippuominaisuuksia

  • Se lämmittää kylmällä ja tuntuu viileältä kuumalla, erinomainen lämmönsäätelykyky toimii siis kesällä ja talvella. Tämä ominaisuus on myös ehdottoman tärkeä vauvojen kanssa. Vastasyntyneen lämmönsäätelykyky on vasta kehittymässä ja vauva totuttelee pikkuhiljaa lämpötilojen muutoksiin. Tästä syystä merinovilla materiaalina, esimerkiksi unipesässä, auttaa vauvaa pysymään tasalämpöisenä ja näin nukkumaan myös paremmin.
  • Se on pehmeä ja lämmin, ja tuntuu miellyttävältä jopa kosteana. Toimii siis hyvin myös kuumankosteana kesäpäivänä. Merinovillan miellyttävä pehmeys on hyvä valinta vauvan herkälle iholle. Se ei myöskään kutita tai ole karheaa, niin kuin villa saattaa normaalisti olla.
  • Merinovillalle riittää huolloksi tuuletus. Se on siis ympäristöystävällinen valinta, koska sen huoltoon ei vaadita pesuaineita, vesipesua tai sähköä. Merinovillasta ei myöskään irtoa mikromuoveja ympäristöön.
  • Merinovilla on biohajoavaa.
  • Antibakteerinen, on siis huono kasvualusta mikrobeille.
  • Paloturvallinen vaihtoehto, esimerkiksi viltiksi autoon. Merinovilla on keinokuituja paloturvallisempi. Sen syttymispiste on yli 500 °C eikä se sula kuten keinokuitu. Vertailun vuoksi puuvillan syttymispiste on reilu 200°C ja polyesterin sulamispiste n. 250°C.

Merinovilla on siis ehdottomasti huippu valinta lasten ja vauvojen tuotteisiin. Halivian tuotteissa käytetään vain laadukkaita materiaaleja, merinovillatuotteissa käytössä on eurooppalainen mulesing-vapaa merinovilla.

 

Takaisin blogiin