Voiko merinovillainen unipesä olla hyvä kesällä?

Moni meistä yhdistää merinovillan talveen ja siihen, miten hyvin se lämmittää. Merinovilla onkin erinomainen valinta talveen, mutta myös kesään. 

Jokainen vanhempi on varmasti jossain vaiheessa vauva-aikana tuskaillut vauvan pukemista. Talvella mietitään mistä tietää että vauvalla on kylmä? Kesällä pohditaan taas mitä pukea vauvalle päälle? Nämä kysymykset ovat valideja ja tärkeitä, koska vauvan ja varsinkin vastasyntyneen lämmönsäätelykyky on vielä kehittymässä. Oikeanlaisilla vaatteilla ja tuotteilla tätä lämmönsäätelyä voidaankin tukea ja helpottaa esimerkiksi vauvan unta. 

 

Merinovilla sopii erinomaisesti tukemaan vauvan lämmönsäätelykykyä. Se tasaa lämpötilaeroja ja siirtää tehokkaasti kosteutta pois iholta. Merinovilla on hengittävä ja pehmeä vaihtoehto vauvalle, täydellinen nukkumapaikka, esimerkiksi unipesän muodossa. Unipesä on myös hyvä lisä vaunukoppaan, esimerkiksi reunat käännettynä alaspäin, näin myös vaunuihin nukuttaessa vauvalla on mukava olla, eikä unet keskeydy tukalaan oloon. 

On myös tehty tutkimuksia merinovillan hyödyistä vauvoilla ja lapsilla.Cambridge Materinity Hospital teki tutkimuksen jo vuonna 1979 (Scott&Richards), että vauvat, joiden nukkumisen tukena on käytetty merinovillaa rauhoittuivat nopeammin, itkivät vähemmän, söivät ja kasvoivat paremmin. 

 Merinovillainen unipesä on siirreltävä lepopaikka

Halivin merinovillaiset unipesät ovat loistava valinta ympäri vuoden, myös siis kesään! Suosittelemme suojaaman unipesän ohuella harsolla, jolloin pesästä saa parhaimman hyödyn irti!

 

Takaisin blogiin